Diskutera minireningsverk

Som med allt annat man vill köpa behöver man rådfråga andra och läsa om andras upplevelser innan man köper en produkt. Samma sak gäller för minireningsverk. Här kommer litet tips på hemsidor och forum där du kan få information samt utbyta tankar med andra.

Forum:

Byggahus.se

vvs-forum.se

Informativa hemsidor:

Avloppsguiden.se

Viivilla.se

Det är viktigt att utbilda sig själv om vattenrening samtidigt som man inte får lita alltför blint på vad en person hävdar på t.ex. ett forum. Läs på och bilda dig en egen uppfattning.

Minireningsverk på vintern

Hur ska man sköta sitt minireningsverk under vintern då det är snö och frysgrader?

Om man bevattnar sitt reningsverk under sommaren bör man inte göra detta under vintern. Se till att tryckledningar och droppslangar är tömda för att undvika sönderfrysning. Se till att skotta bort snö så du kommer åt att göra dina vanliga kontroller och skötsel.


Går man i tankarna om att skaffa ett minireningsverk. Ja då kan man använda vinterhalvåret till att fundera och planera vårens arbete. På vintern passar det ju inte att anlägga ett minireningsverk p.g.a. ev. tjäle eller snö/is. Använd denna tid till att införskaffa kunskap och jämföra olika reningsverk. Tag dock kontakt med en grävare i god tid inför våren - det är många som står på tur!

RSS 2.0