Installation av minireningsverk

När man ska installera ett minireningsverk är det mycket att tänka på. Viktigt är det att veta vad som krävs för just den modell du har valt - det är nämligen inte lika för alla.

Ska minireningsverket placeras ovan jord, under jord, vilken temperatur tål dem? Det allra vanligaste är att de placeras under jord och vissa kräver frostisolering.

Det renade utgående avloppsvattnet måste kunna testas. Det bästa och tryggaste är att anlita en gräventreprenör som är sakkunnig.

Ställ frågor om minireningsverk

Att få träffa det företag som säljer just det minireningsverk som du är intresserad av är viktigt. Då kan du i lugn och ro ställa frågor och de kan demonstrera hur vissa moment går till på plats. Därför är det bra att besöka olika mässor. Ibland kan en mässa arrangeras i din kommun där olika representanter för produkten finns representerade. Förbered dig med frågor och funderingar och jämför sedan intrycken och svaren när du ska välja företag.

En stor mässa som återkommer varje år är Hem & Villamässan i Stockholm. I år går den av stapeln mellan 7-10 oktober. Här finns alla möjliga företag representerade - alltså inte bara företag inom vattenrening.

RSS 2.0