Gå på mässa och få tips på avloppsrening

Varje år går Hem & Villa-mässan av stapeln i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här ställer flera aktörer ut och du kan passa på att samla information, ställa frågor och få nya idéer. Leta upp de företag som säljer avloppslösningar och förbered frågor och ta gärna med en detaljplan över platsen för det tänkta reningsverket. Hör också med din kommun innan vilka alternativ som är tillåtna i ditt område.
Stockholm: mellan 13-16 okt
Göteborg: mellan 27-30 okt
Malmö: 1-4 mar 2012
Här kan du se vilka företag som ska ställa ut på mässan. Hem & Villa-mässan Stockholm.

Att välja minireningsverk

Det kan ibland kännas svårt att jämföra olika minireningsverk och avloppsanläggningar. Man vill helst ha en sammanställning som jämför samma saker hos olika tillverkare.

Avloppsguiden har sammanställt ett riktigt bra dokument över de större tillverkarna och produkterna som finns tillgänliga i Sverige. Allt för att du ska kunna jämföra och hitta det som passar dig bäst. Du kan ladda ner dokumentet här.

Efter genomläsning kan du lättare bilda dig en uppfattning om vilka frågor som är viktiga. Välj ut ett par leverantörer och kontakta dem. Ställ samma frågor och se vilket företag som verkar bäst. Priset är förstås också en viktig faktor (finns inte med i dokumentet) men det viktigaste är egentligen avloppsanläggningens driftskostnad.


RSS 2.0